Gratis verzending. Voor 23:45 besteld? Vandaag verzonden!

Alle voordelen van een verzwaringsdeken

In dit artikel

De voordelen van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken wordt vaak gebruikt door mensen die slecht in slaap kunnen komen. Maar je kunt veel meer voordelen halen uit het gebruik van een verzwaringsdeken. Wat dacht je van minder stress en angst, en meer rust voor mensen met ADHD, ADD of autisme? Ontdek hoe een verzwaringsdeken jouw leven kan verbeteren! 

Een verzwaringsdeken?

In onze vorige blog heb je kunnen lezen wat een verzwaringsdeken is. Hierin hebben we je verteld hoe de verzwaringsdeken precies werkt en waar deze bijzondere ontspanningstechniek zijn oorsprong vindt. Okee, we zullen het nog even kort voor je herhalen voor we verder gaan met de voordelen van verzwaringsdekens. 

Een verzwaringsdeken is een hele zware deken. Klinkt logisch, maar daar heb je natuurlijk weinig aan. De verzwaringsdeken is met opzet zwaarder gemaakt. Door onder een verzwaringsdeken te liggen gaat je lichaam over naar ‘rustmodus’. Dat komt door Diepe Druk Stimulatie (DDS). Het is een beetje vergelijkbaar met acupunctuur. Alleen dan zonder de pijnlijke prikken. Het gewicht van de deken drukt op bepaalde drukpunten in je lichaam.

Een glimlach onder een verzwaringsdeken van Ella

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

Er zijn heel wat voordelen te behalen uit het gebruik van een verzwaringsdeken. Vaak praten we bij verzwaringsdekens over een verbetering van onze rust. Dat betekent niet alleen je nachtrust maar ook een vermindering van angst of stress. Lees verder en ontdek hoe jij voordeel kunt halen uit het gebruik van een verzwaringsdeken.

Een verzwaringsdeken voor een betere nachtrust

Misschien wel het bekendste voordeel van de verzwaringsdeken. Je slaap er beter onder! Nu zal je misschien denken; dat is subjectief, niet iedereen slaap beter onder een verzwaringsdeken. Dat is zeker waar. Toch heeft onderzoek naar verzwaringsdekens  aangetoond dat mensen die onder een verzwaringsdeken slapen wel degelijk objectief langer slapen!

Hoe komt het dat je beter slaapt onder een verzwaringsdeken? Weet je nog het acupunctuur voorbeeld? Door drukpunten in je lichaam te raken maakt je lichaam meer melatonine aan. Dit wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Melatonine zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en beter doorslaapt. Heb jij moeite met slapen? Dan is een verzwaringsdeken het proberen zeker waard!

Benieuwd naar onze beste slaaptips voor een betere nachtrust? Bekijk het artikel.

Minder angsten

Omgaan met angsten is bepaald geen pretje. Mensen met angststoornis hebben vaak last van angsten die voor andere niet te bevatten zijn. Een uitstapje naar de supermarkt kan al enorm zwaar zijn. Cijfers over angststoornissen wijzen uit dat er in 2019 meer dan 400.000 personen in Nederland last hadden van een angststoornis. 

Voldoende ontspanning krijgen is lastig wanneer je geteisterd wordt door angsten. Toch kan een verzwaringsdeken je hierbij helpen. Uit onderzoek van de universiteit van Taiwan blijkt dat diepe druk stimulatie zorgt voor minder angst. Deze techniek is de reden dat een verzwaringsdeken zo rustgevend werkt!

Heb jij of heeft iemand in je familie last van angsten? Probeer niet in je eentje van je angsten af te komen maar neem contact op met een medisch professional voor hulp.

Minder stress

Drukke dag op je werk? Een opkomend tentamen of een andere reden voor stress? Ontspan, doe lekker rustig aan, dat hoor je vast van familie of vrienden wanneer je zegt dat je gestresst bent. Het is goed bedoeld advies, en nog waar ook! Toch heb je er niet zoveel aan. Als je een ooit ruzie met je partner of familie hebt gehad weet je dat er niks minder ontspannend werkt als iemand die zegt dat je moet ontspannen. 

Verminder je stressniveau met een verzwaringsdeken! Een verzwaringsdeken voelt als een lekker warme knuffel. Door de diepe druk stimulatie neemt de aanmaak van het stresshormoon cortisol af en neemt de aanmaak van de hormonen melatonine en serotonine toe. Je zult zien dat je rustiger wordt wanneer je onder een verzwaringsdeken gaat liggen.

Wist je dat stress een enorme invloed heeft op je slaap? Lees nu over het effect van stress op je nachtrust.

Verzwaringsdekens bij ADHD, ADD of autisme

Je kunt vast wel voorstellen dat rust en ADHD, ADD of autisme niet bepaald hand in hand gaan. Als jij onze blog “Wat is een verzwaringsdeken” hebt gelezen weet je dat de wetenschap achter verzwaring komt van Dr Temple Grandin. Temple werkt als hoogleraar aan de Universiteit van Colorado en heeft als persoon met autisme veel geschreven hoe het is om autisme te hebben. 

Temple Grandin kan als het ware ook gezien worden als het brein achter Diepe Druk Stimulatie. Op haar 18e ontwikkelde ze een machine die druk uitoefende op haar lichaam. Deze druk zorgde voor een duidelijk te merken verschil in haar rust. Dit eerste werk wat betreft verzwaring en Diepe Druk Stimulatie was het startschot naar een hele reeks vervolgonderzoeken met betrekking tot verzwaring en autisme.

Verzwaringsdeken bij overprikkeling

Verzwaring zorgt voor een vermindering van binnenkomende prikkels en een betere verwerking van prikkels die je overdag hebt ervaren. Wat bedoelen we met “prikkels”? Met prikkels bedoelen we licht, geluid of geur. Eigenlijk alles wat we waarnemen met onze zintuigen. Een prikkel kan soms wat teveel zijn. Je hebt vast wel eens last gehad van een te felle lamp, iets te lang kijken en je begint zwarte cirkels te zien of je voelt hoofdpijn opkomen. 

Dit is wat we overprikkeling noemen. Overprikkeling komt niet alleen voor bij mensen met autisme of hoog sensitief personen. Iedereen kan er last van krijgen! Een verzwaringsdeken helpt tegen overprikkeling door een veilige, geborgen omgeving te creëren. De deken geeft je als het ware een warme knuffel van iemand die zegt. “Het komt wel goed, tijd om even rustig te liggen”.

Wil jij een verzwaringsdeken kopen?

Een verzwaringsdeken is voor sommige mensen een behoorlijke investering. Zorg daarom altijd dat je voor een deken kiest die je gratis kunt uitproberen. De verzwaringsdekens van Ella Health mag je altijd 30 dagen proberen. Is het niks voor jou? Dan kun je ze gewoon terugsturen!

Wist je dat Ella Health sinds 2018 bezig is met de ontwikkeling van duurzame producten voor een beter fysiek welzijn. Door onze continue productontwikkeling bieden we onze klanten zit- en lig gemak voor een scherpe prijs. Bekijk dan snel de verzwaringsdekens die Ella Health heeft ontwikkeld.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Eén reactie

  1. Beste Ella Health,

    ik heb een verzwaringsdeken van 9 kg gekocht. Hij bevalt mij goed. Ik weet echter niet hoe ik hem moet schoonmaken/wassen. Want de deken mag niet in de wasmachine toch?
    Hoe doe je dit?

    Vriendelijke groet,

    Jan-Willem Weijers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook